werkplaats Caty blom goudsmid en graveur uit Vlaardingen

 

Workshop edelsmeden is een leuke manier om kennis te maken met het vak.

Altijd al eens een eigen sieraad willen maken? Dan is een workshop edelsmeden van een of meerdere dagdelen de ideale gelegenheid.
Ga de uitdaging aan, volg een dagdeel ( 3 uur) of meerdere dagdelen en ontdek hoe leuk dit vak is. Grote kans dat je daarna over wilt stappen naar een cursus edelsmeden. Kom gezellig met je vriendinnen-vrienden, buurvrouw-man, zussen-broers of collega´s om voor elkaar of gewoon voor jezelf een uniek sieraad te maken. Je zult verrast zijn over de resultaten die voortvloeien uit je eigen creativiteit of van die van een ander. Waarschijnlijk heb je nog nooit iets van zilver gemaakt en heb je altijd al iets creatiefs in sieraden willen doen maar dan niet met kraaltjes en touwtjes. Je wilt iets volwasseners, iets waardevollers, iets echts! Dan is dit je kans!

 Wat doe je tijdens de workshop edelsmeden

In de workshop edelsmeden ga je een hanger, ring of armband maken. Je leert om te gaan met de bepaalde basistechnieken zoals: zagen, vijlen, schuren en polijsten. Eerst maken we een leuk ontwerp. Vervolgens gaan we dit uit het zilver zagen. Misschien moeten we even een gaatje boren en dan kan je gaan vormen (bol of hol maken). Zodra de vorm naar je wens is gaan we vijlen, schuren en wellicht moet er wat gesoldeerd worden. Daarna gaan we het sieraad polijsten (mooi glanzend maken). Dit gebeurt allemaal onder vakkundige begeleiding van de goudsmid Caty. Aan het einde van de workshop edelsmeden ga je met een mooi sieraad naar huis.
Iedere deelnemer aan de workshop maakt zijn-haar eigen keus en kan met zijn of haar creativiteit aan de slag. De workshops worden gegeven in kleine groepen van minimaal 2 tot maximaal 6 personen.
De cursusprijzen zijn inclusief 21% btw, thee-koffie, gebruik van gereedschap van atelier. Materiaalkosten van het zilver wordt apart per gewicht afgerekend.
Workshopdagen starten in overleg.

 

Maandag: 13.00 – 16.00 / 19.00 – 22.00 uur

Dinsdag:   1300 – 16.00 uur

Vrijdag:    1300 – 16.00 uur

Hele dag in overleg 10.00 -16.00

Zaterdag Optioneel 10.00-13.00 uur

 

Andere speciale dag op het oog, geen probleem als je even een mail stuurt via onderstaand formulier komen we daar zeker wel uit. 

Enthousiast geworden? Wil je nog meer workshops volgen dan krijg je 10% korting wel even aangeven in de mail. Neem alvast een kijkje bij de volgende links

 

 workshop emailleren

 workshop zilvergieten