Werktafel goudsmid Caty blom edelsmeden

 

Volg een cursus edelsmeden en maak je eigen sieraden

Sinds een aantal jaren geef ik in mijn atelier diverse cursussen edelsmeden voor beginners en voor gevorderden.
Tijdens de cursus gaan we wat dieper in op het vak. Het is leuk om alle trucjes en technieken van het vak edelsmeden (goudsmeden) te leren. Je zult verrast zijn over je eigen creativiteit en de prachtige sieraden die je leert en gaat maken.

 

 

 Wat doe je tijdens de cursus edelsmeden

De cursus edelsmeden (goudsmeden) is erg praktijkgericht. We gaan gedurende de cursus verschillende technieken leren zoals, zagen, schuren, vijlen, smelten, walsen, solderen, gieten en zetten. Je krijgt wel wat theorie-uitleg, maar verder is het vooral bezig zijn met het oefenen en aanleren van de techniek. Daarbij maken we gebruik van diverse metalen, zoals zilver, alpaca en koper. Voor de echt gevorderden is het mogelijk, als ze dat willen, goud te gebruiken.
Je start met het maken van een ontwerp van een sieraad wat je graag wil gaan maken. Daarna bespreken we de volgorde van werken en het metaal dat je daarbij gaat gebruiken. Daarna ga je aan de slag.
In mijn atelier maak je gebruik van het groot materiaal zoals een: wals, trekbank, soldeerinrichting, polijstmachine en nog veel meer.
Voor gebruik het van klein gereedschap moet je zelf wat aanschaffen, zoals zaagjes, zaagbeugel, soldeer en schuurpapier. Dit is in het atelier verkrijgbaar. Er is een prijslijst van het gereedschap in het atelier. Na de inschrijving zal ik je de prijslijst van de benodigde materialen mailen.

 

 

Maximaal aantal deelnemers is vijf personen, zodat iedereen veel aandacht kan krijgen.
Er zijn een aantal vaste cursusdagen:

Maandag: 13.00 –16.00uur / 19.00 – 22.00uur
Woensdag: 19.00 – 22.00 uur
Vrijdag: 13.00 -16.00 uur / 19.00 – 22.00 uur
 

 

 

Inschrijven kan via formulier op de contact pagina, je ontvangt van mij een email met alle info.Wil je niet een hele cursus volgen, dan kan je kiezen voor een workshop edelsmeden   Heb je nog vragen? Neem  contact  met mij op en ik zal al je vragen beantwoorden.