atelier caty blom smelten gieten

 

Een workshop bij mij is een prima keuze als je” met vuur wilt spelen”

Zilver gieten is een leuke techniek om toe te passen bij het maken van een sieraad. Het zilver gieten kan op verschillende manieren worden gedaan. Gieten in Delfts aarde, maar ook over bonen of spatten in water geven een extra mogelijkheid tot het maken van een mooi uniek werkstuk.

 

Inspiratie nodig voor het gieten?

Wat kan je allemaal gebruiken voor de workshop zilver gieten? Kijk eens om je heen. Er ligt vast wel ergens iets van een knoop, munt, ring of ander voorwerp dat leuk is om in het zilver te hebben. Echter niet alle voorwerpen zijn geschikt. Zorg dat het een vlak model is zonder vouwen of krullen. Niets gevonden? Dan kunnen we ook zelf een model maken. Hiervoor maken we gebruik van speciale was. Was is er in diverse vormen: plakkenstaven of staven met een gat waarvan je een ring kunt maken. De was word in model gebracht door zagen, schuren en zoveel mogelijk glad afwerken. Hoe strakker het model is, des te mooier zal de vorm uit de Delfts aarde komen.
Voor het gieten over bonen of in water heb je geen model nodig. Hierbij is het een verrassing hoe het gegoten model eruit gaat zien en kan je de diverse delen later aan elkaar solderen tot een apart bijzonder geheel.

Wat heb je nodig voor de workshop zilver-gieten?

Gietaarde, water, smeltkroes, vuur en gereedschap voor afwerking. Dit is allemaal in het atelier aanwezig. En uiteraard zilver. Dit is te koop in het atelier, de hoeveelheid is afhankelijk van je voorwerp. Je kunt eventueel ook gebruik maken van oud zilver. Vraag wel eerst naar de mogelijkheid daarvan. Je kunt namelijk niet alle oud zilveren voorwerpen of sieraden omsmelten. Het gebruikte zilver wordt na het gieten gewogen en aan het eind van de workshop afgerekend. Heb je zelf zilver, houdt er dan rekening mee dat het te gieten voorwerp minimaal 3x het gewicht aan zilver nodig heeft om het te kunnen gieten.
Je krijgt allereerst een uitgebreide uitleg over alle technieken. Daarna kunnen we dan het zilver gaan smelten en gieten. Na het gieten gaan we het voorwerp bewerken met vijlen, schuren, eventueel solderen en polijsten.
De workshop zilver gieten is inclusief gebruik van de gereedschappen van het atelier, een lunch, koffie of thee.
Wat breng jij mee: een schort ter bescherming van je kleding en bij lang haar iets om het haar bij elkaar te binden. (Er mag nooit met lang los haar gewerkt worden!) We werken immers met vuur!
Nog vragen over de workshop zilver gieten? Neem dan gerust contact op. Ik zal zo snel mogelijk al je vragen beantwoorden.
Inschrijven kan via contact formulier.
Ook al eens gekeken naar de andere workshops klik op de onderstaande link. Wanneer je meerdere workshops volgt krijg je 10% korting op een volgende workshop. Wel even aangeven in de mail.
De workshop die bijzonder goed aansluit bij de workshop zilver gieten is de workshop UV-Hars.

 

 

Workshop emailleren

Workshop  edelsmeden

Kosten van gebruikt materiaal worden aan het eind van de workshop afgerekend tegen dagprijs.